Uusi julkaisu: Sosiaalinen media ja tutkijan etiikka

Viime syksynä etiikka.fi julkaisi kolmen kirjoituksen sarjan, joka käsitteli sosiaalista mediaa tutkimusetiikan näkökulmasta. Minulla oli kunnia aloittaa sarja kirjoituksellani ”Mitä somesta on lupa poimia?”, Salla-Maria Laaksonen jatkoi aiheella ”Miten somesta kerättyjä aineistoja sopii käsitellä?” ja trilogian päätti Miia Kosonen kirjoituksellaan ”Miten viestiä tutkimuksesta somessa?”.  

Aihe on edelleen ajankohtainen, somesta on tulossa tutkimuksen näkökulmasta yhä mielenkiintoisempi kanava, niin osallistujien rekrytoinnin kuin tulosten levittämisenkin kannalta. Etenkin somen tutkimuseettiset kysymykset ovat kuitenkin edelleen alue, josta meillä ei ole vielä riittävästi tietoa tai kokemusta. Itse törmäsin tähän ongelmaan väitöskirjaprosessini jokaisessa vaiheessa, aina suunnittelusta tulosten julkistamiseen saakka. Monessa kohden prosessia kohtasin joko tietämättömyyden tai ennakkoluulojen muurin. Molempiin edellä mainittuihin auttaa onneksi tieto ja tiedottaminen. Siksi olinkin erittäin iloinen, kun meille tarjoutui mahdollisuus kirjoittaa katsaus tästä aiheessa Media & Viestintä – julkaisuun.

Media & Viestintä lehden uusin numero on julkaistu tänään ja mukana katsauksemme Sosiaalinen media ja tutkijan etiikka. Toivon mukavia lukuhetkiä sekä katsauksemme että numeron muiden mielenkiintoisten artikkeleiden parissa!

Anja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s